آخرین اخبار
کد مطلب: 79560
تمايل روزنامه آل سعود براي رياست هاشمي بر مجلس خبرگان
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1012

به گزارش سلام لردگان؛ با کماي رييس مجلس خبرگان رهبري، تحليلگران سعودي دست به کار شدند. آنها که معتقدند هاشمي رفسنجاني مي تواند گره گشاي اوضاع نابسامان منطقه و روابط ايران و عربستان شود، از  هاشمي به عنوان  يکي از گزينه هاي رييس بعدي مجلس خبرگان نام مي برند! اين درحاليست که طبق گفته پزشک معالج آيت لله مهدوي کني، حال ايشان بهتر شده است و مردم ايران بيش از آنکه نگران رييس بعدي خبرگان باشند، نگران حال آيت الله مهدوي کني هستند.

روزنامه الشرق الاوسط که به خاندان آل سعود وابسته است، مي نويسد: از بعد از ظهر روز چهارشنبه ?? خرداد، آيت‌الله محمدرضا مهدوي کني رييس مجلس خبرگان رهبري ايران به دنبال بروز حمله قلبي، به کما رفت. در صورت وخامت حال وي، کرسي رياست اين مجلس اهميتي دوچندان پيدا مي کند.

در حال حاضر که يکي از با نفوذترين شخصيت هاي محافظه کار ايران و صدرنشين مجلس خبرگان در اغما است، گمانه زني ها درباره انتخاب رييس جديد اين مجلس بالا گرفته است. حتي اگر مهدوي کني از کما بيرون بيايد، سلامتي خود را باز نمي يابد و به خاطر سابقه بيماري و کهولت، فعاليتش به حداقل خواهد رسيد.

در حال حاضر آيت الله سيد محمود هاشمي شاهرودي نايب رييس اول و محمد يزدي نايب رييس دوم اين مجلس در صدر حدس و گمان هاي محافل خبري ايران براي جلوس بر اين کرسي هستند. هر دو اين شخصيت ها هر کدام به مدت ده سال رياست قوه قضائيه را بر عهده داشتند و نائب رييس بودن در خبرگان خود امتيازي است که احتمال انتخاب آن ها را بالا مي برد.

هاشمي شاهرودي بعد از کنار رفتن از سمت رياست قوه قضائيه، از سوي رهبري، به رياست هيات عالي حل اختلاف ميان روساي قواي سه‌گانه منصوب شده که در نوع خود يک امتياز به حساب مي آيد.

از آن جايي که آيت الله هاشمي رفسنجاني اين روزها در هيات رييسه مجلس خبرگان حضور ندارد و نيز عملا به خاطر نزديکي با جريان اصلاح طلبي از هسته روحانيون محافظه کار دور شده، نمي توان روي ائتلاف قدرتمندي ميان او و ديگر نمايندگان محافظه کار مجلس خبرگان حساب باز کرد. از آن جايي که احمد خاتمي و محمد يزدي، هر دو عضو با نفوذ در اين مجلس، بارها اختلاف نظر خود را با اين رييس پيشين مجلس خبرگان رهبري بيان کرده‌اند، مي توان اين احتمال را ضعيف تر از پيش هم خواند.

با اين وجود سخنراني آيت الله خامنه اي در خطبه هاي نماز جمعه در ?? تير ????، پس از اوج گرفتن اعتراضات مردمي به نتايج انتخابات رياست جمهوري اين سال، مي تواند همچنان کورسوي اميدي براي اين انتخاب باشد.

آيت الله خامنه، رهبر جمهوري اسلامي، با اشاره به شناخت بيش از ?? ساله خود از هاشمي رفسنجاني گفته بود: «آقاي هاشمي رفسنجاني در دوران مبارزه با رژيم ستم شاهي از اصلي‌ترين و جدي ترين افراد نهضت و بعد از انقلاب هم از موثرترين شخصيتهاي همراه امام بوده و بارها تا مرز شهادت پيش رفته است ضمن اينکه پس از رحلت امام بزرگوار هم، تا امروز در کنار رهبري بوده است.»

آيت الله خامنه اي در عين حال به اختلاف نظر طبيعي خود با هاشمي رفسنجاني در موارد متعدد اشاره کرد و افزود: «اين اختلاف نظر طبيعي است و مردم نبايد دچار توهم شوند و به گونه اي ديگر فکر کنند.»

اهميت رياست مجلس خبرگان
يکي از رخدادهاي مهم سال هاي اخير در صحنه سياسي ايران، تغيير رياست مجلس خبرگان در سال ???? و انتخاب آيت الله مهدوي کني به اين سمت بود.

در اسفند ????، درپي اعلام نامزدي آيت الله مهدوي کني براي رياست مجلس خبرگان رهبري، اکبر هاشمي رفسنجاني ازنامزدي خود براي ابقاي خود دراين مقام صرف نظرکرد. اين انتخابات که در نهمين اجلاس دوره چهارم مجلس خبرگان رهبري برگزار شد، با سخنان اکبر هاشمي رفسنجاني کار خود را آغاز کرد. در اين راي گيري مهدوي کني با کسب آراي ?? تن از ?? نماينده، و بدون رقابت نامزد ديگري، به رياست اين مجلس برگزيده شد.

به گفته بعضي تحليلگران، مجلس خبرگان نهاد آنچنان مهمي محسوب نمي شود چرا که شوراي نگهبان، که فقهاي عضو آن منصوب رهبر ايران هستند، حق تاييد و يا رد صلاحيت نامزدهاي نمايندگي مجلس خبرگان را دارند.

ادامه و يا خاتمه رياست اکبر هاشمي رفسنجاني بر اين نهاد از جمله موصوعات خبري مهم سال ???? بود که خبر کناره گيري او از اين سمت به نفع مهدوي کني بر گمانه زني ها در اين باره پايان داد.

آيت الله محمد رضا مهدوي کني کيست؟

روحاني، سياستمدار محافظه کار، رييس مجلس خبرگان و رييس دانشگاه مهم امام صادق در تهران است.

وي متولد ?? مرداد ???? (???? ميلادي) است.

مهدوي کني يکي از مخالفان حکومت پهلوي در ايران بوده و پس از انقلاب اسلامي سال ???? (????) نيز يکي از ? روحاني عضو هسته اصلي شوراي انقلاب بوده و بنابراين از بنيانگذاران انقلاب اسلامي محسوب مي شود.

مسئوليت ها
آيت الله مهدوي کني در طول سالهاي پس از انقلاب ايران مسئوليت هاي فراواني را بر عهده داشته است؛ در همين حال مسئوليت هاي اصلي او به ويژه در سه دهه اخير، سمت هاي غيراجرايي بوده که از جمله آنها مي توان به عضويت و رياست مجلس خبرگان و رياست دانشگاه امام صادق اشاره کرد.

پدر معنوي جناح راست
مهدوي کني مؤسس جامعه روحانيت مبارز، مهم ترين جناح محافظه کار و سنت گراي ايران و در حال حاضر دبير کل اين تشکل است. وي در همين راستا به اعتقاد ناظران به عنوان پدر معنوي جناح راست شناخته مي شود.

رياست دانشگاه امام صادق
يکي ديگر از مسئوليت هاي مهم آيت الله مهدوي کني در سال هاي پس از انقلاب رياست دانشگاه مهم امام صادق بوده است.

دانشگاه امام صادق که سابقه آن به تاسيس دانشکده مديريت دانشگاه هاروارد در ايران بر مي گردد، از سوي آيت الله مهدوي کني تبديل به دانشگاهي ويژه براي تعليم و تربيت نخبگان سياسي متعهد به نظام جمهوري اسلامي ايران تبديل شد.

اين دانشگاه در سال ???? آغاز به کار کرد. در اين دانشگاه فقط رشته هاي علوم انساني تدريس مي شود و برنامه درسي آن ترکيبي از علوم جديد و علوم حوزوي است. اين دانشگاه غيردولتي از وجوهات خيريه، سرمايه‌گذاري‌هاي شرکت “جامعه الصادق” و کارخانه‌هاي نساجي و ديگر بنگاه هاي اقتصادي اداره مي‌شود.

دانشگاه امام صادق تلاش کرده با همراه کردن دانش ديني با آموزش رشته‌هاي نوين، جريان توليد علم ديني و مرجعيت علمي کشور را رقم بزند.

بسياري از فارغ التحصيلان اين دانشگاه، سمت هاي کليدي را در نظام جمهوري اسلامي دارند.

منبع افکار نيوز

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس